În perioada 5 -7 aprilie, personalul de tineret din rețeaua Fundației Naționale pentru Tineret (FNT) și, deci și reprezentantul FJT Alba, a participat la trainingul “Metode și instrumente de facilitare pentru activități pentru tineret”, organizat la Timișoara.
Personalul de tineret care a participat la acest training este mixt, format din românii și ucrainenii care lucrează în centrele de tineret din rețeaua FNT unde, alături de fundațiile sale membre, implementează programul de răspuns la criza refugiaților. Astfel, scopul acestui training a fost acela de a aprofunda competențele cu privire la organizarea de activități pentru tineri, la standardele de lucru ale ONU, astfel încât, atunci când se reîntorc în județele din care provin, să poată crea un spațiu sigur, necesar pentru integrarea tinerilor ucraineni în comunitatea locală, dar și pentru a crea oportunități de dezvoltare pentru aceștia.
Programul de răspuns la criza refugiaților se desfășoară (cu sprijin din partea ActionAid și Plan International) în județele:
- ALBA (prin Fundația Județeană pentru Tineret Alba)
- BIHOR (prin Fundația Română pentru Tineret Bihor)
- BOTOȘANI (prin Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani)
- CĂLĂRAȘI (prin Fundația Județeană pentru Tineret Călărași)
- DÂMBOVIȚA (prin Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița)
- GORJ (prin Fundația Județeană pentru Tineret Gorj)
- SUCEAVA (prin Suceava Youth Centre al FNT)
- TULCEA (prin Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea)
- TIMIȘ (prin Fundația Județeană pentru Tineret Timiș)
- VÂLCEA (prin Fundația Județeană pentru Tineret Vâlcea)
- Municipiul BUCUREȘTI (prin Centrul de tineret FNT).
Mulțumim Fundației Județene pentru Tineret Timiș pentru găzduire și Fundației Naționale pentru Tineret pentru organizare!